Anyák napi séták és az ajándékküldés

anyák napi ajándék rendelése

Az anyák napi ajándékozás és ami az ünnep mögött van.

Magyarországon az anyák napját hivatalosan az 1920-as évektől ünnepeljük, minden május első vasárnapján. A dolog azonban egy kicsit becsapós, mivel ez az újkori anyák napja, az édesanyákat pedig más formában ugyan, de már a középkorban is megünnepelték. A keresztény ünnepkörben pedig ez a nap még a húsvéthoz kötődött.

A húsvétot követő negyedik hétvégén ugyanis minden szolgáló szabadságot vehetett ki, hogy meglátogathassa az édesanyját és egy rövid időt otthon tölthessen. Az anyák napi ajándék pedig már ekkor is létező fogalom volt, csak természetesen egy kicsit más köntösben. A lányok ilyenkor valami finomságot sütöttek, a legények pedig hazafelé bandukolva egy szép csokor virágot szedtek az anyukájuknak.

Hosszú hétvége anyák napja alkalmára

Valahol meglehetősen érdekes, hogy ahogyan a középkorban is gyakran távolra szakadtak a gyerekek a szüleiktől a szolgálat miatt, úgy ez ma sincsen másként. Akkoriban inasnak, cselédnek, szolgálónak álltak, ma pedig kecsegtető pozíciók reményében vándorlunk a kontinensen távolra kerülve ezzel az otthonunktól.

Persze akkoriban a munka tétje inkább az életben maradás volt, ma pedig szerencsére már egy sikeres karrier az, ami motivál. Mindenesetre tény, hogy ma is sokan indulnak haza anyák napjára, hogy egy anyák napi ajándékkal meglepjék az édesanyjukat, nagyanyjukat, esetleg a keresztanyjukat. A gyaloglást pedig vonatra, a lovaglást meg autóra, esetleg repülőre cseréltük.

A világ ugyan felgyorsult, és könnyebb ma utazni, mint 400 éve, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki haza is tud menni a jeles napra. Gyakran hétvégén is dolgozni kell, hiszen a projektek nem várnak. A munkát el kell végezni a siker érdekében, így gyakran, sajnos, sokaknak le kell mondani a személyes köszöntésről.

Vándorlás helyett virágküldés

Van azonban egy fontos különbség, ami a középkorban még nem létezett, napjainkban azonban igen. Ez pedig a virág és az ajándékküldés lehetősége. Az anyák napi ajándék ma már nem maradhat el, ha úgy akarjuk, akkor nélkülünk is hazatalál. Persze a személyes köszöntés a legszebb ajándék, de ha nincs erre lehetőség, akkor egy kedves anyák napi ajándék sok mindent pótolni tud.

Köszönhetően az internetnek és az ajándékküldő szolgáltatásoknak, ma már távolról is meg tudjuk köszönteni azt, akit szeretnénk. Teljesen mindegy, hogy Németországban vagy éppen Ausztráliában dolgozunk, az anyák napi ajándék rendelése mindenhonnan mindössze csak pár percet vesz igénybe, ráadásul okostelefonról is intézhető. Az egyik legmegbízhatóbb ajándékküldő szolgálat a Meglepetésem.hu.

Egy csokoládés ajándékdoboz küldése, vagy egy szép anyák napi csokor ugyanolyan egyszerűen küldhető, a kért időpontra pedig garantáltan meg is érkezik. Így abban az esetben, ha nem tudunk hazautazni, köszönteni azért még megtudjuk az édesanyákat.